press

Ιατροδικαστής Δρ. Γρηγόρης Λέων

Δευ - Πεμ: 10:00- 14:00, 17:00-19:00 Παρ: 10:00- 14:00
+ (30) 210 6429991
gleon@iatrodikastiki.gr info@iatrodikastiki.gr
press
press
Logo espa
to top

Blog

Περισσότεροι παγκοσμίως οι θάνατοι από κορωνοϊό

“Κενό” μεταξύ των θανάτων από κορωνοϊό που καταγράφουν οι υγειονομικές και δημογραφικές υπηρεσίες των διαφόρων χωρών και του πραγματικού «τιμήματος» της πανδημίας σε ανθρώπινες ζωές, καταγράφει μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature.

Σύμφωνα με αυτήν, η υπέρβαση των θανάτων (excessmortality) που διαπιστώνεται σε πολλές χώρες στην εποχή τουκορωνοϊού, δεν αποτυπώνεται στους επίσημα καταγεγραμμένους από λοίμωξη COVID-19 θανάτους.

Πράγματι από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής προκύπτει σαφώς ότι στη χώρα μας στο δεύτερο κύμα της πανδημίας έχουμε από την 45η εβδομάδα, δηλαδή από τις αρχές Νοεμβρίου, μέχρι μέσα Δεκεμβρίου (49η εβδομάδα) διψήφια αύξηση των θανάτων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διαπιστώνεται την 47η εβδομάδα και είναι 42,1% σε σύγκριση με την ίδια εβδομάδα του προηγούμενου έτους. Αυτή η χρονική περίοδος είναι ακριβώς η περίοδος που εξελίχθηκε και κορυφώθηκε το δεύτερο κύμα στην Ελλάδα που προκάλεσε και τους περισσότερους καταγεγραμμένους θανάτους από COVID-19. Συνεπώς την περίοδο που καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι από COVID-19 φαίνεται ότι υπάρχει η μεγαλύτερη υπέρβαση θανάτων τόσο σε απόλυτα νούμερα όσο και ποσοστιαία σε σχέση με το 2019.

Διαβάστε περισσότερα εδώ